Ασεγκάι
(Assegai)
Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα

Βρετανική Ανατολική Αφρική, 1913.
Ο νεαρός ανθυπολοχαγός Λίον Κόρτνεϊ έχει εγκαταλείψει το βρετανικό στρατό κι έχει γίνει κυνηγός μεγάλων ζώων.
Τώρα, οδηγεί πλούσιους και ισχυρούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς σε σαφάρι στις περιοχές των Μασάι. Ανάμεσα στους πιο σημαντικούς πελάτες του είναι κι ο Γερμανός κόμης Ότο φον Μέερμπαχ, ένας βαθύπλουτος βιομήχανος που προμηθεύει αεροπλάνα και οχήματα στο στρατό του Κάιζερ.

Όμως ο Λίον έχει και μια άλλη, κρυφή ιδιότητα. Ο θείος του Πένροντ Μπαλαντάιν, διοικητής των βρετανικών δυνάμεων της Ανατολικής Αφρικής, τον έχει στρατολογήσει ως κατάσκοπο του Στέμματος. Αποστολή του είναι να αποσπάσει από τον κόμη πληροφορίες που ίσως αποδειχθούν πολύτιμες στη μεγάλη σύγκρουση που πλησιάζει.

Δεν αργεί να διαφανεί ότι μια συνωμοσία εξυφαίνεται ενάντια στους Βρετανούς στη Νότια Αφρική, στην οποία εμπλέκονται οι δυσαρεστημένοι επιζήσαντες του πολέμου των Μπόερς. Ο Λίον μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην εξουδετέρωσή της. Αλλά μια απρόβλεπτη εμπλοκή θέτει σε κίνδυνο την αποστολή, ίσως και την ίδια τη ζωή του: το παράφορο, ανεξέλεγκτο πάθος που γεννιέται μέσα του για την Εύα, την όμορφη και αινιγματική ερωμένη του κόμη... 
> Τιμή Αγοράς:  € 7,74   > Λιανική τιμή:  € 8,60   > Σελίδες:  544   > ISBN:  978 960 450 976 8   > Ημερομηνία έκδοσης:  1/2010  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Ο Smith γράφει με πάθος και παρατηρητικότητα για τα τοπία και τους ήχους της Αφρικής... όταν το αρχίσετε θα σας απορροφήσει οπωσδήποτε».
The Daily Express

«Υπάρχει λόγος που ο Smith είναι τόσο δημοφιλής συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων: το αξιοσημείωτο ταλέντο του στην αναπαράσταση περασμένων εποχών και στη δημιουργία ενδιαφέροντων χαρακτήρων δεν έχει πραγματικά όμοιό του στο είδος. Τα μυθιστορήματά του ψυχαγωγούν τους αναγνώστες εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες και, αν κρίνει κανείς απ’ αυτό το βιβλίο, δε δείχνει το παραμικρό σημάδι κόπωσης».
Booklist

«Ο Smith προσφέρει περιπέτεια, ιστορία και δράμα όλα μαζί σε ένα συναρπαστικό πακέτο που θα ρουφήξουν άπληστα οι θαυμαστές του».
Publishers Weekly

«Ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα, αυτός είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να περιγράψεις ένα βιβλίο του Wilbur Smith».
The Irish Times

«Ο Wilbur Smith είναι μεγάλος μάστορας στις συναρπαστικές και αγωνιώδεις σκηνές, ερευνά αυτά που αναφέρει, ό,τι κάνει είναι τρομερά εύστοχο. Απίστευτα ικανός...»
The Sunday Times 

 
Κυνηγοί Διαμαντιών - 3η Έκδοση
Τιμή: € 6,80   € 5,44
Ο Θεός της Ερήμου
Τιμή: € 7,70   € 6,16
Φαραώ
Τιμή: € 15,50   € 13,95


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Εξημέρωση (ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΡΙΟΙ #2)
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Ένας Έντιμος 'Ανθρωπος
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Η 'Ανοδος του Εχθρού
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Χειμώνας του Κόσμου
Τιμή: € 22,20   € 17,76
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΥΛΟΣ ΦΩΤΙΑΣ
Τιμή: € 71,60   € 45,00