Συνηθισμένοι Ήρωες
(Ordinary Heroes)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Ο Στιούαρτ Νταμπίνσκι ξέρει πως ο πατέρας του υπηρέτησε στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο κι ότι έσωσε τη μητέρα του από τη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπάλινγκεν.
Όταν, όμως, μετά το θάνατό του, ανακαλύπτει κάποια γράμματά του προς μια άγνωστη γυναίκα, μαθαίνει πως, γυρίζοντας από το μέτωπο, πέρασε στρατοδικείο και φυλακίστηκε.
Και αποφασίζει να ψάξει την αλήθεια...

Μέσα από στρατιωτικά αρχεία, γράμματα, και τελικά ένα ημερολόγιο που κρατούσε ο πατέρας του στη φυλακή και διέσωσε ο δικηγόρος του, ο Στιούαρτ καταφέρνει να ανασυνθέσει το παρελθόν.

Βήμα βήμα, ακολουθεί την πορεία του πατέρα του, από την Τρίτη Στρατιά του Πάτον στην κορύφωση της Μάχης των Αρδεννών και τα ερείπια της σπαρασσόμενης Ευρώπης, καθώς αναζητά έναν Αμερικανό πράκτορα ύποπτο για προδοσία και τη γοητευτική σύντροφό του.

Μια δραματική ιστορία, που δεν ειπώθηκε ποτέ, έρχεται σιγά σιγά στο φως. Μια ιστορία ανθρωπιάς και φρίκης, έρωτα και σφαγής, αδυναμίας και μεγαλείου. Μαθαίνοντάς την, ο Στιούαρτ θα βρεθεί αντιμέτωπος με αλήθειες που δεν περιμένει –για τον πατέρα του, την οικογένειά του, τον ίδιο τον πόλεμο. Και για τον τρόπο που συνηθισμένοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να γίνουν ήρωες σε μια σκληρή, απάνθρωπη εποχή…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,70   > Σελίδες:  480   > ISBN:  960 450 878 4   > Ημερομηνία έκδοσης:  10/2006  


Αξιολόγηση Αναγνωστών:       από 5024 αναγνώστες
  /  Αξιολογήστε αυτό το βιβλίο :    Κακό Μέτριο Καλό Πολύ καλό Εξαιρετικό
Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Το πιο φιλόδοξο έργο του Turow μέχρι σήμερα… Μια ιστορία κλονιζόμενων πεποιθήσεων, ηθικών διλημμάτων και πρωταρχικών ενστίκτων".
Kirkus Review


Turow γράφει πάντα εκπληκτικά, απόλυτα ικανοποιητικά, βαθυστόχαστα έργα που θα διαβάζονται και μετά από εκατό χρόνια".
USA Today

 
Αθώος
Τιμή: € 7,90   € 7,11


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Λίστα Εκτελέσεων
Τιμή: € 6,90   € 6,21
Αλύγιστος
Τιμή: € 17,00   € 11,05
Η Νύχτα των Ηρώων
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Κωδικός: Κίσσες
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Η Νύχτα των Αιχμαλώτων
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Το Πέταγμα των Αετών
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ