Η Νύχτα των Αιχμαλώτων
(The Hart's War)
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Ο ανθυποσμηναγός Τόμι Χαρτ, μόνος επιζών από το πλήρωμα ενός Β-25 που καταρρίφθηκε στη Μεσόγειο το 1942, κρατείται αιχμάλωτος στο Στάλαγκ Λουφτ 13, ένα στρατόπεδο στη Βαυαρία, με δρακόντεια μέτρα φρούρησης. 

Την εξοντωτική καθημερινή ρουτίνα του στρατοπέδου σπάει η άφιξη ενός νέου κρατούμενου: του μαύρου υποσμηναγού Λίνκολν Σκοτ, που γίνεται αμέσως στόχος ρατσιστικών επιθέσεων από πολλούς συμπολεμιστές του. Χειρότερος εχθρός του απ’ όλους, ο παρασημοφορημένος σμηναγός Βίνσεντ Μπέντφορντ, από τον Μισισιπή. Το μίσος ανάμεσα στους δύο άντρες μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Όταν ο Μπέντφορντ δολοφονείται άγρια, όλα τα στοιχεία ενοχοποιούν τον Σκοτ. Συστήνεται  στρατοδικείο και ανατίθεται στον Χαρτ η υπεράσπιση του αεροπόρου, που υποστηρίζει σθεναρά ότι είναι αθώος. Ωστόσο η καταδίκη του δείχνει προαποφασισμένη…

Γιατί κάποιοι βιάζονται τόσο πολύ να κλείσει η υπόθεση; Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από το θάνατο του Μπέντφορντ; Σύντομα ο Χαρτ αρχίζει να υποψιάζεται ότι η δίκη του Σκοτ δεν είναι παρά μία πτυχή ενός πολύ μεγαλύτερου, παράτολμου σχεδίου που πρέπει να υλοποιηθεί με κάθε κόστος…


> Τιμή Αγοράς:  € 6,75   > Σελίδες:  672   > ISBN:  960 450 704 4   > Ημερομηνία έκδοσης:  10/2001  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"...σκηνές σπάνιας δύναμης, ακόμα και τρυφερότητας. Συνολικά, ίσως το καλύτερο βιβλίο του συγγραφέα".
Kirkus Reviews

"Ολοζώντανοι, απρόβλεπτοι χαρακτήρες και σασπένς διαβολικής σύλληψης χαρακτηρίζουν το έβδομο μυθιστόρημα του Katzenbach.. ένα θρίλερ με πολύ υψηλότερους στόχους από την απλή ψυχαγωγία... ένα αριστοτεχνικού ρυθμού πολεμικό έπος που αγγίζει και συγκινεί και που θα κρατήσει συνεπαρμένους τους αναγνώστες ως το αγωνιώδες τέλος".
Publishers Weekly

 
Ο Νεκρός Φοιτητής
Τιμή: € 7,70   € 6,93
Κόκκινη 1 2 3
Τιμή: € 7,70   € 5,01


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Λίστα Εκτελέσεων
Τιμή: € 6,90   € 6,21
Αλύγιστος
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Συνηθισμένοι Ήρωες
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Η Νύχτα των Ηρώων
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Κωδικός: Κίσσες
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Το Πέταγμα των Αετών
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ