Κωδικός: Κίσσες
(Jackdaws)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Η ώρα της απόβασης στη Νορμανδία πλησιάζει. Και για τη Φελίσιτι Κλερέ ή «Φλικ», πράκτορα της βρετανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, έρχεται η στιγμή να αναλάβει την πιο κρίσιμη αποστολή της: να χτυπήσει το μεγαλύτερο τηλεφωνικό κέντρο της Ευρώπης, στο Σεντ Σεσίλ, παραλύοντας τις επικοινωνίες των Γερμανών και στερώντας τους τη δυνατότητα να αντιδράσουν στην εισβολή.

Η Φλικ μαζί με τον άντρα της, έναν από τους αρχηγούς της γαλλικής Αντίστασης, επιτίθενται στο Σεντ Σεσίλ, η επιχείρηση, όμως, καταλήγει σε όλεθρο. Με την ομάδα της αποδεκατισμένη και τον σύζυγό της εκτός μάχης, η Φλικ καταφέρνει με δυσκολία να πείσει τους ανωτέρους της να της δώσουν μια τελευταία ευκαιρία. Μα αν η πρώτη αποστολή της ήταν επικίνδυνη, αυτή δείχνει σχεδόν αδύνατη: Η νέα της ομάδα, με το κωδικό όνομα «Κίσσες», αποτελείται μόνο από γυναίκες, που θα προσπαθήσουν να μπουν στο κέντρο χωρίς να κινήσουν υποψίες για να το σαμποτάρουν. Καμιά τους, όμως, δεν είναι επαγγελματίας, ούτε υπάρχει ο χρόνος να εκπαιδευτούν κανονικά. Κι αυτή τη φορά ο εχθρός τις περιμένει...

Σ' αυτή την αποστολή υπάρχουν πολλά μυστικά που η Φλικ δεν ξέρει –για τα σχέδια των Γερμανών, για τα μέλη της καινούριας ομάδας της, για τους ανθρώπους που εμπιστεύεται τυφλά. Ακόμα και για τον ίδιο της εαυτό.
Και η ώρα μηδέν πλησιάζει...


> Τιμή Αγοράς:  € 7,00   > Σελίδες:  544   > ISBN:  960 450 750 8   > Ημερομηνία έκδοσης:  3/2003  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"'Ενα συναρπαστικό μυθιστόρημα με ασταμάτητο σασπένς".
Chicago Tribune

"Ιλιγγιώδης ρυθμός... Ένα έπος ασυνήθιστου κουράγιου και απρόβλεπτου ηρωισμού".
People

"Ένα από τα καλύτερα έργα του Follett εδώ και χρόνια".
The Denver Post

"Δυναμίτης... Ένα εκπληκτικό βιβλίο που δεν αφήνει τον αναγνώστη να επιστρέψει στη ζωή του πριν το τελειώσει... Μια περιπέτεια πρώτης κλάσεως".
Fort Lauderdale Sun-Sentinel

 
Οι Στυλοβάτες της Γης - 8η Έκδοση
Τιμή: € 25,00   € 17,50
Λευκός Τρόμος - 2η Έκδοση
Τιμή: € 7,40   € 5,92
Ο Χειμώνας του Κόσμου
Τιμή: € 14,00   € 11,20


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Λίστα Εκτελέσεων
Τιμή: € 6,90   € 6,21
Αλύγιστος
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Συνηθισμένοι Ήρωες
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Η Νύχτα των Ηρώων
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Η Νύχτα των Αιχμαλώτων
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Το Πέταγμα των Αετών
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ